VALMOR Penészgátló Falfesték illatosított

3500 Ft6651 Ft

  • VALMOR Penészgátló Falfesték illatosított

VALMOR Penészgátló Falfesték illatosított

A VALMOR Penészgátló Falfesték újonnan kifejlesztett, környezetvédelmi előírásoknak megfelelő speciális receptúrával rendelkező festék mely gátolja a falpenész kialakulását. A festék bevonat vízpára- és légáteresztő tulajdonsága valamint tisztíthatósága révén megfelel a jelenkor technikai követelményeinek.

Clear selection
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Leírás

Alkalmazás: A VALMOR Penészgátló Falfesték újonnan kifejlesztett, környezetvédelmi előírásoknak megfelelő speciális receptúrával rendelkező festék mely gátolja a falpenész kialakulását. A festék bevonat vízpára- és légáteresztő tulajdonsága valamint tisztíthatósága révén megfelel a jelenkor technikai követelményeinek. Használható gipszes és cementes vakolatok, glettelt felületek, valamint diszperziós alapú korábbi festések átvonására. Nagy igénybevételnek kitett helységek festésére is ajánlott (óvoda, iskola, stb.) A fehérlevendula illatának nyugtató hatása a festékréteg száradása után is hosszan élvezhető.

Előkészítés: A felületről a laza pergő részeket távolítsuk el, az olajos zsíros és egyéb szennyeződéseket tisztítsuk le, a foltos felületet izoláljuk VALMOR Időjárásálló- és Szigetelőfestékkel. Penészes falfelület esetén a penészfoltokat mossuk le és ha szükséges száradás után a foltot enyhe kaparással, dörzsöléssel teljesen eltávolítsuk el. A továbbiakban ugyanúgy kell eljárni, mint új falfelület esetén. A felülethibás falakat glettelőanyaggal simítsuk le, majd csiszoljuk át. A tapadás növelése és az egyenletesen nedvszívó felület kialakítása érdekében VALMOR Univerzális Mélyalapozóval kezeljük a falfelületet a festés megkezdése előtt.

Felhasználás: A festést csak +10 °C felett végezzük. A felhordást végezhetjük ecsettel, hengerrel. Használat előtt a festéket alaposan keverjük fel, hígításképpen maximum 10%-ban vizet adhatunk hozzá. Az első réteg felvitele után hagyjuk azt átszáradni, majd a fedőfestést max. 5% víz hozzáadásával végezzük. A termék felhasználásának megkezdése előtt, kérjük töltse le a „Műszaki- és Biztonságtechnikai adatlapokat” a www.festekbazis.hu oldalról.

Színezés: Pasztellszínekre, gépi és kézi pasztákkal max. 3% pasztamennyiséggel (A színtartósságról kérje szaktanácsadója segítségét!)

Kiadósság: 5-6 m2/liter két rétegben, glettelt minőségű felület esetén

Száradási és átvonhatósági idő (25 °C-on): 4 óra (a levegő magas páratartalma a száradási időt meghosszabíthatja)

Hígítás, szerszámtisztítás közvetlen használat után: vízzel

Felhasznáható 5–25 °C-on tárolva, bontatlan csomagolásban: 18 hónap

Tulajdonságok: Tisztítható, fürdőszobába, konyhába, erős igénybevételhez is ajánljuk.

További információk

Tömeg N/A
Kiszerelés

2,5 liter, 5 liter

Értékelések

Még nincsenek értékelések. Mondd el a véleményed