FACTOR Aqua parkettalakk

3329 Ft76850 Ft

  • FACTOR Aqua parkettalakk

FACTOR Aqua parkettalakk

Kijelölés megszüntetése
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Leírás

Factor Aqua parkettalakk – az ellenállás művészete
Léteznek megoldások, amivel parkettája gyönyörűen csillogó külsőt kap. Ez az állapot azonban legtöbbször csak pár hónapig tart.
Aztán vannak megoldások, amivel parkettáját hosszú évekre megvédheti az őt érő igénybevételektől, csakhogy a ragyogás helyét itt valami bágyadt sápadtság veszi át.

A Factor Aqua vizes bázisú parkettalakkja azonban a csillogást és a kőkemény ellenállóságot is beköltözteti otthonába.

FACTOR Aqua parkettalakk
Vízes bázisú, Polyuretán

Alkalmazás:
A FACTOR Aqua Parkettalakk polyuretan és akrilgyanta bázisú lakk. Oldószer és formaldehid mentes, teljesen szagtalan, vízzel hígítható. Egykomponensű, vízálló, könnyen felhordható, gyorsan szárad, ezért a lakkozott felület hamar igénybe vehető. Parketta és egyéb beltéri, fából készült felületek bútor, tornaszerek, lambéria, gerenda lakkozására alkalmas. Előzőleg már lakkozott, festett felületeket is átvonhatunk vele (oldószereseket is), valamint a VALMOR Flexibilis és Csúszásmentes padlófestékeinket is lakkozhatjuk. Ásványi felületek (tégla, kő, vakolat, beton, cserép) valamint tapéta, egyéb papír, gipszkarton lakkjellegű bevonására is alkalmazható.

Előkészítés:
A festendő felületről távolítsuk el maradéktalanul a szennyeződéseket, régi bevonatokat, majd dörzspapírral csiszoljuk át és portalanítsuk le! Az esetleges gyantakiválásokat nitro hígítóval távolítsuk el! A lemosott részeken a hígító teljes száradása után szabad csak festeni. FACTOR „2 in 1” Színezett Alapozó és Lazúrral színezhetjük a lakkozás előtt a fa felületét. A festési munkálatok megkezdése előtt javasolt a próbafestés elvégzése.

Felhasználás:
A munkálatokat csak +10 °C felett végezzük, a felület hőmérséklete max. 25 °C lehet! Alaposan keverjük fel a terméket, majd kezdjük meg a festést a fa szálirányával megegyező irányban! Használjunk speciális lakkozó ecsetet, hengert vagy megfelelő szóróberendezést! Az első réteg esetén 5%-os hígítás javasolt. A nagy terheléseknek kitett felületeknél 3 réteg felhordása célszerű. A lakkrétegek felvitele között legalább 4 óra száradási időt biztosítsunk! A festett fa nedvességtartalma maximum 20% lehet. A termék felhasználásának megkezdése előtt kérjük, töltse le a Műszaki és Biztonságtechnikai adatlapokat a www.festekbazis.hu oldalról!

Színek: Színtelen
Színezés: pasztellszínekre, gépi és kézi pasztákkal max. 3-5% pasztamennyiséggel
Kiszerelések: 0.75l, 2.5l, 20l
Fényesség: Selyemfényű, Magasfényű
Kiadósság: 10-12 m2/liter egy rétegben

Száradási és átvonhatósági idő (25 °C-on): 4 óra. A száradási időt a levegő, illetve a felület magas páratartalma több órával is meghosszabbíthatja.
Hígítás, szerszámtisztítás közvetlen használat után: vízzel
Felhasználható: 5-25 °C-on tárolva, bontatlan csomagolásban: 2 év

További információk

Tömeg N/A
Kiszerelés

0,75 liter, 2,5 liter, 20 liter

Felület

Magasfényű, Selyemfényű

Értékelések

Még nincsenek értékelések. Mondd el a véleményed